Škola za rohom, alebo nezbedy školáka Šuška - Brat, Roman: 1957- (Mladé letá, 2011)
Niektorí budúci prváčikovia sa na školu tešia, mnohí sa zas boja, ale Šuško - ten veru nie! Školu má hneď za rohom a všeličo už o nej vie od staršej sestry Dorky, dokonca aj písmenká sa už od nej naučil. Má však iné starosti - ako dobehnúť ráno do školy načas, ako vyhrať od starších chalanov guľky, či nahliadnuť do Dorkinho denníčka bez toho, aby mu "vypadlo oko". Ale to ešte nie je nič oproti prípadu "Gogo". Gogo je deviatak a najväčší zloduch na škole. Keď Šuško odhalí jeho krádež mobilu, napäto očakáva tvrdú odvetu. Ešteže sa blížia Vianoce a Šuško musí myslieť na nacvičovanie divadla na besiedku a iné príjemné veci.