Škola za rohom, alebo nezbedy školáka Šuška - Brat, Roman: 1957-; Regitko, Miroslav: 1965-; Mydlo, Svetozár: 1948-2014 (Mladé letá Bratislava, 2011)
Niektorí budúci prváčikovia sa na školu tešia, mnohí sa zas boja, ale Šuško - ten veru nie! Školu má hneď za rohom a všeličo už o nej vie od staršej sestry Dorky, dokonca aj písmenká sa už od nej naučil. Má však iné starosti - ako dobehnúť ráno do školy načas, ako vyhrať od starších chalanov guľky, či nahliadnuť do Dorkinho denníčka bez toho, aby mu "vypadlo oko". Ale to ešte nie je nič oproti prípadu "Gogo". Gogo je deviatak a najväčší zloduch na škole. Keď Šuško odhalí jeho krádež mobilu, napäto očakáva tvrdú odvetu. Ešteže sa blížia Vianoce a Šuško musí myslieť na nacvičovanie divadla na besiedku a iné príjemné veci.
Kniha obsahuje aj zdramatizovaný príbeh o múdrom fakírovi, ktorý si deti môžu zahrať, a pesničku o kamarátstve (aj s notami), ktorú sa môžu spolu naučiť.
V knihe je aj divadelná hra pre deti a text piesne s notami "Múdry fakír". Pre čitateľov od 8 rokov.
Keywords: Brat, Roman (slovenský prozaik, scenárista, publicista a prekladateľ. Nar. 9.12.1957 Bratislava -); Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); príbehy autorské; príbehy o deťoch; divadelné hry pre deti; hry divadelné pre deti; próza; Regitko, Miroslav (slovenský ilustrátor časopisu Fifík, maľba, knižná ilustrácia, grafika a karikatúra. Nar. 03.06.1965 v Hnúšti Likier, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 8 rokov