Rozprávky o škriatkoch, čertoch a o dobrých i zlých vílach: Šípková Ruženka. Pani Metelica. Zlatá hus. O čertových troch zlatých vlasoch. Živá voda. Rusalka : (Skazki o volšebnikach i čarodejach) - Škvarnová, Otília; Bujnová, Eleonóra; Kukuškin, Alexandr (Junior, 2010)
Motívom šiestich rozprávok z európskej studnice rozpravkového bohatstva sú tajomné sily, ktoré dobrým aj zlým spôsobom ovplyvňujú životy ľudí.