Rozprávky o škriatkoch, čertoch a o dobrých i zlých vílach: Šípková Ruženka. Pani Metelica. Zlatá hus. O čertových troch zlatých vlasoch. Živá voda. Rusalka (Skazki o volšebnikach i čarodejach) - Škvarnová, Otília; Bujnová, Eleonóra; Kukuškin, Alexandr (Junior Bratislava, 2010)
Motívom šiestich rozprávok z európskej studnice rozpravkového bohatstva sú tajomné sily, ktoré dobrým aj zlým spôsobom ovplyvňujú životy ľudí.
Pre čitateľov od 8 rokov.
Keywords: rozprávky ruské; klasické rozprávky; fantazijné rozprávky; čarodejnícke rozprávky; rozprávky pre najmenších; rozprávky ruské; próza; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 8 rokov; Šípová Ruženka