Grétka a Betka : (Madicken och Junibackens Pims) - Lindgren, Astrid: 1907-2002 (Slovart, 2010)
Grétka a Betka je voľným pokračovaním knižky Grétka o malej prváčke a jej mladšej sestričke, ktoré žijú v domčeku Na Vŕšku. Autorka humorne a láskyplne odkrýva dušu svojich hrdinov, ktorí sú zväčša obyčajní ľudia túžiaci po pokojnom a šťastnom živote. Lindgrenová ostáva verná svojej láskavej optike pri opise prostredia, osôb i príbehov, ktoré iskria vtipom, prekvapujúcimi zvratmi, nečakaným rozuzlením.