Grétka a Betka (Madicken och Junibackens Pims) - Lindgren, Astrid: 1907-2002; Bratová, Mária: 1958-; Wikland, Ilon: 1930-; Šeršenová, Zuzana: 1969- (Slovart Bratislava, 2010)
Grétka a Betka je voľným pokračovaním knižky Grétka o malej prváčke a jej mladšej sestričke, ktoré žijú v domčeku Na Vŕšku. Autorka humorne a láskyplne odkrýva dušu svojich hrdinov, ktorí sú zväčša obyčajní ľudia túžiaci po pokojnom a šťastnom živote. Lindgrenová ostáva verná svojej láskavej optike pri opise prostredia, osôb i príbehov, ktoré iskria vtipom, prekvapujúcimi zvratmi, nečakaným rozuzlením.
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: príbehy autorské; humoristické príbehy; príbehy o deťoch; próza; švédska literatúra - texty; Lindgren, Astrid, celým menom Astrid Anna Emília Lindgren, rodená Ericsson (švédska spisovateľka a scénáristka, 14.11.1907 Vimmerby - 28.1.2002 Štokholm); Wikland, Ilon (švédska umelkyňa a ilustrátorka. Nar. 05.02.1930 v Tartu, Estónsko -); pre čitateľov od 7 rokov