Záhada Hmlistej hory : (Die drei ??? und der Nebelberg) - Marx, André: 1973- (Traja pátrači, 2010)
Traja pátrači - Jupiter, Peter a Bob - zablúdili na výlete na zlovestnú Hmlistú horu, kde sa na nich z nepreniknuteľnej hmly vyrútil biely prízrak a s príšerným revom po nich naťahoval ruky. Chlapci sa v panike dali na útek a schovali sa v osamotenom dome pri jazere, kde pracoval istý spisovateľ na svojom románe. Spisovateľ na prízraky neveril, a keď ktosi zabúchal na okno, vyšiel von - vtedy ho videli naposledy. Pátrači dostali novú úlohu - vyriešiť záhadu prízraku a nájsť strateného spisovateľa...