Deti čarovnej lampy 5: Oko lesa (Children of the lamp: The Eye of the forest) - Kerr, Philip: 1956-; Frank, Patrick; Revajová, Toňa: 1948-; Šeršeňová, Zuzana: 1969- (Slovart Bratislava, 2010)
Ďalšie pokračovanie úspešnej série kníh Deti čarovnej lampy, v ktorej John a Philippa môžu zachrániť svet pred bájnym proroctvom starých Inkov. Deti zázračnej lampy sa hlboko v ama- zonskej džungli musia postaviť zoči-voči starému kamarátovi. Dybbuk chce otvoriť zakliaty portál, aby sa mu vrátili džinovské schopnosti. Dokážu ho dvojčatá zastaviť, skôr ako zničí úplne všetko?
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: romány autorské; dobrodružné romány; fantazijné romány; próza; škotska literatúra - texty; Kerr, Philip, pre deti písal knihy pod pseudonymom PB Kerr (škótsko-anglický spisovateľ sci-fi románov, thrillerov pre deti a dospelých. Žije vo Wimbledone, Londýn. Nar. 22.02.1956 Edinburgh, Škótsko -); Revajová, Toňa (slovenská spisovateľka, redaktorka, prekladateľka. Pracovala ako učiteľka, odborná referentka, redaktorka (i šéfredaktorka, zástupkyňa šéfredaktora a jazyková redaktorka) vo viacerých periodikách. Pred odchodom na dôchodok v slobodnom povolaní prekladala z nemčiny a češtiny seriály pre dabingové štúdio. Žije a tvorí v Bratislave. * 05.11.1948 Katowice, Poľsko -); pre čitateľov od 12 rokov