Mesiášov odkaz: Kontroverzné pokračovanie bestselleru Svätá krv a Svätý grál : (The Messianic Legacy) - Baigent, Michael: 1948-; Leigh, Richard (Remedium, 2004)
Po šokujúcich odhaleniach v Svätej krvi a svätom gráli autori zistili, že ak sa chcú pokúsiť vysvetliť diskrepanciu medzi starým a moderným kresťanským myslením, musia si položiť tieto otázky: Existoval na začiatku nášho letopočtu aj niekto iný, nemenej významný, ako Kristus? Bol Kristus zakladateľom kresťanstva? Boli Kristovi učedníci takí mierumilovní, ako sa traduje? Jestvovali prepojenia medzi Vatikánom, CIA, KGB, mafiou, slobodomurárstvom, organizáciami typu P2, Opus Dei a novodobými templármi? Čo mysteriózne spája britský priemysel, Churchilla a de Gaulla, EHS a Solidaritu?