Mesiášov odkaz: Kontroverzné pokračovanie bestselleru Svätá krv a Svätý grál (The Messianic Legacy) - Baigent, Michael: 1948-; Leigh, Richard; Lincoln, Henry: 1930-; Thurzo, Milan: 1942- (Remedium Bratislava, 2004)
Po šokujúcich odhaleniach v Svätej krvi a svätom gráli autori zistili, že ak sa chcú pokúsiť vysvetliť diskrepanciu medzi starým a moderným kresťanským myslením, musia si položiť tieto otázky: Existoval na začiatku nášho letopočtu aj niekto iný, nemenej významný, ako Kristus? Bol Kristus zakladateľom kresťanstva? Boli Kristovi učedníci takí mierumilovní, ako sa traduje? Jestvovali prepojenia medzi Vatikánom, CIA, KGB, mafiou, slobodomurárstvom, organizáciami typu P2, Opus Dei a novodobými templármi? Čo mysteriózne spája britský priemysel, Churchilla a de Gaulla, EHS a Solidaritu?
Mesiášov odkaz prináša nové ohromujúce pátrania v tajomnej komunite "Sionského priorstva" ľ "strážcov svätého grálu", na ktoré sa autori podujali, keď objavili utajované súvislosti politiky, financií, slobodomurárstva a náboženstva pod solídnym a konzervatívnym výzorom európskych inštitúcií.
Globálna konšpirácia dezinformácií, ktorú odkryli, potvrdzuje, že kniha Mesiášov odkaz je ten najsúčasnejší thriller a najsúčasnejšie biblické bádanie, ktoré je ešte pútavejšie ako Svätá krv a svätý grál.
Keywords: dejiny sveta; náboženstvo; kresťanstvo; Ježiš Kristus; Biblia; sionizmus; Svätý Grál; slobodomurári; komunity tajné; bádanie; hypotézy; myslenie kresťanské; slobodomurári; faktografická literatúra; Baigent, Michael (novozelandský spisovateľ, prednášateľ, teoretik v otázkach vnímania dejín a života Ježiša. Nar. 1948 v Christchurch, Novoý Zéland -); knihy populárno-náučné; Thurzo, Milan (slovenský antropológ, bývalý riaditeľ Prírodovedého múzea SNM v Bratislave, predseda Slovenskej antropologickej spoločnosti, prekladateľ, autor a spoluautor 30 vedeckých prác a 2 knižných publikácií. * 10.09.1942 Banská Bystrica -); Lincoln, Henry, vlastným m. Henry Soskin (anglický spisovateľ, televízny moderátor, scenárista a bývalý herec vo vedľajšej úlohe. Nar. 1930 v Londýne, Anglicko -)