Nebezpečná zóna - Beňo, Ladislav: 1921-2009 (Smena, 1979)
Dej sa odohráva na bojovom poli i v zázemí slovenského prostredia, v karpatských horách, ktoré sa po vojne stali dejiskom bojových zrážok s banderovcami.