Nebezpečná zóna - Beňo, Ladislav: 1921-2009; Blažo, Pavol: 1943-; Gális, Jozef: 1939- (Bratislava Smena, 1979)
Dej sa odohráva na bojovom poli i v zázemí slovenského prostredia, v karpatských horách, ktoré sa po vojne stali dejiskom bojových zrážok s banderovcami.
Mimo edície.
Keywords: Beňo, Ladislav (slovenský prozaik staršej povojnovej generácie, 2.7.1921 Prestavlky - 29.1.2009 Bratislava); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); romány autorské; spoločenské romány; vojnové romány; Banderovci (1945-1947); próza; slovenská literatúra - texty