Finančný manažment - Kráľovič, Jozef: 1941-; Vlachynský, Karol: 1929- (Ekonómia, 2002)
Publikácia predstavuje komplexnú problematiku finančného manažmentu ľ od jeho obsahu a úloh cez pôsobenie ekonomického okolia, finančnú analýzu vnútorných faktorov a finančné plánovanie až po zdroje kapitálu, finančnú štruktúru podniku. Osobitnou súčasťou diela je manažment vkladov kapitálu do dlhodobého majetku, manažment pracovného kapitálu, finančné investovanie a manažment finančných rizík. Stranou nezostáva rozdeľovanie finančných výsledkov a dividendová politika či platobný styk podnikov, ani manažment medzinárodných finančných vzťahov podniku. Novinkou je špeciálna kapitola venovaná finančným vzťahom združovania podnikov.