Nepíš to, otec - Blaha, Anton: 1934- (Spolok slovenských spisovateľov, 2009)
Autor - renomovaný právnik, intelektuál, publicista vo svoje knihe úvah, recenzií, rozhovorov a článkov otvorene reaguje na deformácie spoločnosti, jej odcudzené podoby a pokrivené charaktery, promptne registruje a citlivo zachytáva vnemy súvisiace s našou tradíciou. Ako človek i skúsený právnik si uvedomuje, že nemožno zostať ľahostajným k problémom, ktoré nás kvária a ako veľa pre neho znamenajú princípy, istoty i ideály, za ktoré sa oplatí bojovať. Na margo jeho knihy spisovateľ L. Ťažký napísal: "Anton Blaha píše tak presvedčivo ako sa na právnika, advokáta patrí. Presne, úderne, zanietene a odborne. Čo veta, to ,paragraf', paragraf literárny, paragraf prísny a navyše pekne, presne sformulovaný... Blaha vťahuje do čítania a vzdeláva.. Čítanie jeho úvah vnáša do duše čitateľa pocit spravodlivosti, že je tu niekto, kto nespravodlivosť vidí a počuje, ktorého bolesti bolia tiež, že je tu muž, ktorý sa nebojí zastať pravdy. Čitateľ nemôže nebyť na jeho strane."