Túžba po poznaní - Habovštiak, Anton: 1924-2004 1924-2004 (Matica slovenská, 2003)
Memoárová monografia významného slovenského jazykovedca a zberateľa, ktorý celý svoj život zasvätil zbieraniu, uchovávaniu a propagácii pokladu slovenskej ľudovej slovesnosti, ľudových rozprávok a povestí.