Vyznania a piesne - Švantner, Ján: 1949- (Knižnica Matice slovenskej, 2006)
Takmer nepoznáme nadčasovú tvorbu mimoriadne senzitívneho básnika, ktorý sa - žiaľ - nikdy netlačil do popredia záujmu, nestotožňoval tvorbu s produkciou a v básnickom slove vidí proces poznávania i vytvárania novej skutočnosti. Jeho poézia je rýdza, lebo pramení z hĺbky, v ktorej neplatí relativizmus hodnôt...