Noc v Malibu : (One of those Malibu nights) - Adler, Elizabeth (Remedium, 2011)
"Stelesňujem verejný triumf a súkromné fiasko v jednej osobe," konštatuje na začiatku príbehu hlavná hrdinka románu, filmová hviezda Allie Rayová. Práve sa ocitla na vrchole kariéry, zato jej súkromný život je v troskách. Ako jednoduché dievča zo zapadnutého malého mesta sa vypracovala na hviezdu prvej veľkosti, lenže po ceste za úspechom načisto stratila seba samu. Pod tlakom podozrivých udalostí uniká z veľkolepého sveta filmu a vydáva sa na cestu, ktorá vedie do pôvabných zákutí francúzskeho vidieka. Idylické útočisko a domnelý raj je však len chvíľou ticha pred konečnou búrkou, ktorá prináša dramatické rozuzlenie záhadných udalostí, aj Allinej osobnej drámy.