Holistická detektívna agentúra Dirka Gentlyho (Dirk Gently's Holistic Detective Agency) - Adams, Douglas: 1952-2001; Frank, Patrick; Kantorová-Báliková, Jana: 1951- (Slovart Bratislava, 2009)
Kolosálne dobrá epopeja okorenená detektívkou, mysterióznym románom, hororom, sci-fi, romantikou, muzikálom a komédiou!
Čo majú spoločné mŕtva mačka, počítačový fanatik, elektrický mních presvedčený, že svet je ružový, kvantová mechanika, vyše rokov starý profesor chronológie, Samuel Taylor Coleridge (básnik) a pizza? Na prvý pohľad nie veľa ľ to však iba do chvíle, keď sa svojrázny súkromný detektív Dirk Gently rozhodne dokázať skutočnosť, že na najzákladnejšej rovine všetko so všetkým súvisí. Pritom vyrieši záhadnú vraždu, pomôže čudesnému profesorovi, odhalí tajne tajomné tajomstvo a skonzumuje množstvo pizze, nehovoriac už o drobnej bokovke v podobe záchrany ľudstva pred zničením (bez akýchkoľvek dodatočných príplatkov). Ak sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si túto knihu alebo sa spojte priamo s Holistickou detektívnou kanceláriou Dirka Gentlyho.
Keywords: romány autorské; vedecko-fantastické romány; mysteriózne romány; detektívne romány; horory; sci-fi; próza; anglická literatúra - texty