Zlomený kvet - Hamzová, Mária: 1970- (Motýľ, 2010)
Láska je ako maličký a krehký kvietok, o ktorý sa treba starať. Opatrovať ho, aby nezvädol, chrániť ho pred búrkami v každodennom živote, nie po ňom šliapať a lámať ho. Diana, mladá zdravotná sestra, snívala o veľkej láske do konca svojho života. Bola presvedčená, že presne takú prežíva, že dostala dar, ktorý možno len závidieť. Čo si však počať s chorobne žiarlivým manželom, intrigujúcou lekárkou na oddelení a tajomným ctiteľom, ktorý systematicky ruinuje jej manželstvo? Filip od života nechcel nič viac, iba trochu lásky a bežné starosti. Azda aj to bolo priveľa. Neustále musí bojovať s ľahostajnou manželkou, ktorá strpčuje život nielen jemu, ale aj ich spoločnej dcérke. Keď sa po jednej z mnohých hádok ocitne v nemocnici, uvedomí si, že je čas situáciu radikálne vyriešiť. Život im obom ukázal, že nemali súdené byť vo svojich predchádzajúcich vzťahoch šťastní, a tak dostali druhú šancu a stretli sa. Využijú ju a odvážia sa riskovať? Alebo sa zľaknú nepoznaného a odmietnu nádej na nový začiatok?