Sám cez oceány: Prvý československý jachtár na ceste okolo sveta - Konkolski, Richard: 1943- (Šport, 1980)
Zaslúžilý majster športu Richard Konkolski po návratoch zo svojich ďalekých plavieb na cestách cez oceány absolvoval vyše šesťsto besied v celej Československej socialistickej republike i v zahraničí. Odpovedal na desaťtisíce otázok. Na niektoré z nich si opäť spomenul a my sa s nimi stretávame na stránkach tejto knihy.