Blíženci : (Under Gemini) - Pilcher, Rosamunde: 1924- 1924- (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1996)
Vetristý jesenný deň, v ktorý útulná londýnska reštaurácia prichýli mladé divčatá, čo náhodou zistia, že sú dvojčatá, navždy poznamená život jednej z nich. I keď sú si navonok podobné na nerozoznanie, vrodené povahové črty a prostredie ich poznačili naveky. Ako sa bude cítiť skromná Rose, ktorá strávila detstvo v tichej cornwalskej dedinke pod ochrannými krídlami otca učiteľa, keď ju presadia do prostredia, kde má hrať úlohu snúbenice a zároveň rolu svojej bezcitnej sestry, ktorá vyrastala u frivolnej matky v Amerike? Podarí sa jej nájsť lásku, šťastie a porozumenie, po ktorých prahne jej duša?