Divý tymian : (Wild Mountain Thyme) - Pilcher, Rosamunde: 1924- 1924- (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1995)
Victoria Bradshawová se zamilovala ve svých osmnácti letech do scenaristy Olivera Dobbse. Ten ji však záhy opustil a zmizel z jejího života. Oliver se opět objevuje až po dlouhých letech a Victoria zjišťuje, že, navzdory všem rozumovým argumentům, po něm stále touží. Dvojice odjíždí do Skotska, pokusit se znovu zažehnout doutnající lásku, ale Oliverova kariéra a povinnosti budou, zdá se, nepřekonatelnou překážkou.