Iný pohľad : (Another View) - Pilcher, Rosamunde: 1924- 1924- (Slovenský spisovateľ, 1998)
Mladú Emmu Littonovú trápi nevyriešený rodinný problém, ktorý ovplyvňuje každý jej životný krok. Navonok svetácke mladé dievča, ktoré od štrnástich rokov brúsi po Európe a napokon zakotví v Paríži, nevie zabudnúť na otca, slávneho umelca, ktorý sa pohybuje medzi Amerikou, Japonskom a rodným Cornwallom. Aj napriek stretnutiu s nevlastným bratom Christom a príťažlivým majiteľom galérie, ktorí zohrajú dôležitú úlohu v jej živote, musí najprv odhaliť pravdu o svojej minulosti opradenej tajomstvom, a čo je ešte dôležitejšie, pravdu o vlastných citoch.