September : (September) - Pilcher, Rosamunde: 1924- 1924- (Slovenský spisovateľ, 1994)
Jeden z najúspešnejších autorkiných románov. Zaujímavé osudy hlavných hrdinov Violet Airdovej, jej zaľúbenej vnučky Alexy a Violetinho syna, ktorý prežíva manželskú krízu, sú zasadené do malebnej škótskej prírody.