Dobrovoľný stroskotanec: Na gumovom člne za 65 dní cez Atlantický oceán - Bombard, Alain: 1924-2005 (Svetom, 1960)
Dokážu stroskotanci prežiť? Ako? Ako sa im dá pomôcť? Kniha mladého lekára rieši pomoc morským stroskotancom, napísané veľmi dobre, zážitkovo...