Do hrobu sa neponáhľa - Falťan, Samo: 1920-1991 (Dukla, 1968)
Hrdinovia knihy, sú aj nie sú historické postavy, sú to však ľudia tej doby, partizáni, vojaci a politici, Slováci, Rusi, Česi, Maďari aj Nemci. SNP malo svojich hrdinov i zradcov, svoje víťazstvá i prekážky. Autor sa v románe snažil zobraziť a ukázať nielen boj dvoch proti sebe stojacich strán, ale aj zložitosť ľudských vzťahov, ideových a politických rozporov.