Revanš. Dvojníci. Neznámy č. 89 (The Switch. Split Images. Unknown Man N 89) - Leonard, Elmore: 1925-; Jusková, Katarína: 1947-; Herman, Hviezdoslav: 1951-; Vilikovský, Pavel: 1941-; Mydlo, Svetozár: 1948-2014; Hanáková, Gabriela (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1987)
Tri skvelé detektívky amerického spisovateľa - o nevydarenom únose, o milionárovi s vražedným hobby a o vydieraní mladej alkoholičky...
Keywords: Leonard, Elmore, celým menom Elmore Leonard John Jr (americký románopisec a scenárista. Jeho najskoršie publikované romány v roku 1950 boli westerny, neskôr ale sa špecializoval na detektívky a thrillery, mnohé z nich boli sfilmované. Nar. 11.10.1925 New Orleans, Louisiana, Spojené štáty americké -); romány autorské; detektívne romány; psychologické romány; thrillery; próza; americká literatúra - texty; Vilikovský, Pavel (slovenský prekladateľ, prozaik, 27.6.1941 Palúdzka -); Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)