Robin : (Robin) - Frýbová, Zdena: 1934-2010 (Zenit, 1988)
Robin je hrdinom jednej z najúpešnejších kníh Zdeny Frýbovej - a je to hrubosrstý foxteriér. Toto nevinne vyzerajúce šteňa malo byť strážcom idylickej pohody a radosti pri rodinnom krbe. Všetko sa však vyvinulo úplne inak a roztomilý Robin doslova rozhýbe svoju rodinu nielen potulkami po Prahe a útekmi na chalupe v južných Čechách. Zmyslom a poslaním knihy je zabaviť čitateľa, príbeh foxteriéra Robina však i poučí.