Únos - Lexa, Ivan: 1961- 1961-; Haratík, Vlado: 1960-; Kapusta, Pavel; Haluška, Ľubomír (Bratislava Tatramedial, 2004)
Román bol napísaný na základe skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v roku 2002. Vychádza z oficiálnych dokumentov juhoafrických a slovenských súdov, zo spomienok jedného zo spoluautorov ako aj iných materiálov.
Dokumenty.
Keywords: Lexa, Ivan (je bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby. * 18.08.1961 Bratislava, Slovensko -) -- 1961-; príbehy autorské; politika vnútorná; osobnosti politické; politici slovenský; autobiografie; spomienky; Slovensko; Haratík, Vlado; skutočné príbehy; próza; slovenská literatúra - texty; Slovensko