Táto strana raja : (This Side of Paradise) - Fitzgerald, Francis Scott: 1896-1940 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1985)
Život na americkej univerzite pred prvou svetovou vojnou. Prvotina Francisa Scotta Fitzgeralda Táto strana raja (vyšla v USA s veľkým ohlasom r. 1920) stojí na začiatku literatúry "stratenej generácie" ako jedno z diel tzv. džezovej éry, ktorej predstavitelia sa búria proti morálnym princípom súčasnej spoločnosti.