Freska v manzarde : (Freska na mansardi) - Lukić, Sveta: ?-1997 (Maják, 1988)
Autor, výborný rozprávač, schopný čitateľa strhnúť dramatickými príbehmi a zaujať šťavnatým súčasným jazykom, zachytil vo svojej ságe troch generácií nájomníkov bordového domu zanikajúci epochu, ktorá znamenala historický prelom a v mnohom poznamenala jeho obyvateľov.