Freska v manzarde (Freska na mansardi) - Lukić, Sveta: ?-1997; Samcová, Jarmila: 1939-; Samcová, Jarmila: 1939-; Jakabová, Adela: 1945-; Kvapil, Ján: 1943- (Pravda Bratislava, 1988)
Autor, výborný rozprávač, schopný čitateľa strhnúť dramatickými príbehmi a zaujať šťavnatým súčasným jazykom, zachytil vo svojej ságe troch generácií nájomníkov bordového domu zanikajúci epochu, ktorá znamenala historický prelom a v mnohom poznamenala jeho obyvateľov.
Výber z obsahu: Študenti a vojaci. Ženská vláda. Chlapské sily. Doslov.
Keywords: Lukić, Sveta (srbský spisovateľ. Nar. ? - zomrel 30.01.1997 v Belehrade, Srbsko, Juhoslávia); romány autorské; spoločenské romány; romány o láske; ságy rodinné; povojnová literatúra; Samcová, Jarmila (slovenská prekladateľka a šéfredaktorka časopisu Revue svetovej literatúry. Nar. 15.09.1939 v Bratislave, Slovensko -); próza; srbská literatúra - texty; Jakabová, Adela (slovenská výtvarníčka, dizajnérka, grafička, typografka. * 07.10.1945 Bratislava, Slovensko -)