Leto s pehavou pannou - Chudoba, Andrej: 1927- (Knižnica Slovenského spisovateľa, 1974)
Román Leto s pehavou Annou patrí k najlepším autorovým prácam. Hovorí o vzrušujúcich prázdninách s tajuplnou a neznámou Likou, má detektívnu zápletku, nechýba mu napätie, zaujme farebným videním sveta a zaujímavým skrytým životom hlavného hrdinu.