Leto s pehavou pannou - Chudoba, Andrej: 1927-; Dufek, Karol; Ballek, Ladislav: 1941-2014 (Slovenský spisovateľ Bratislava, 1974)
Román Leto s pehavou Annou patrí k najlepším autorovým prácam. Hovorí o vzrušujúcich prázdninách s tajuplnou a neznámou Likou, má detektívnu zápletku, nechýba mu napätie, zaujme farebným videním sveta a zaujímavým skrytým životom hlavného hrdinu.
Keywords: Chudoba, Andrej (slovenský prozaik, básnik a scenárista. * 21.11.1927 Malé Krškany, Slovensko -); romány autorské; realistické romány; prázdninové prostredie; romány o láske; próza; slovenská literatúra - texty; Ballek, Ladislav (slovenský prozaik, publicista. Pričinil sa o renesanciu realizmu v slovenskéj literatúre po 1968 s podobou metaforickej morality. * 02.04.1941 Terany, Slovensko - 15.04.2014 Bratislava, Slovensko)