Let z lásky : (Flight from Love) - Bell, Margaret E.: 1898- (Čajka, 1974)
Príbeh sa odohráva na Aljaške. Juhovýchodná Aljaška je ostrovná krajina. Volá sa Ostroh. Na ostrovoch strmia sa horské vrcholce, od samého mora dvíhajú sa nahor zasneženými čiapočkami. Iné sú zasa zalesnené od hladiny po vrch. Hlavná hrdinka príbehu, Vilma, prežíva rozličné dobrodružstvá.