Biely kôň bohov : (Bialy koń bogów) - Nowacka, Ewa: 1934-2011 (Stopy, 1990)
Dej sa odohráva v Indii v treťom storočí pred naším letopočtom. Kráľovič Ašoka, aby mohol byť kráľom musí previesť cez krajinu stádo koňov na čele s bielym koňom, ktorý ešte nemal uzdu. Ašoka nevie aké nebezpečenstvá ho čakajú.