Nešťastné peniaze: Spišské rozprávky - Palkovič, Konštantín: 1919- (Tatran, 1988)
Rozprávky majú autentický ľudový prejav. Zostavovateľ mal ľudovú slovesnosť skutočne v úcte a snažil sa ju zachovať v najčistejšej podobe.