Malá zem. Znovuzrodenie. Celina : (Malaja zemľa. Vozroždenije. Celina) - Brežnev, Leonid Iľjič: 1906-1982 (Smena, 1979)
Cez vojnu som si nepísal denníky. Ale na tých 1418 búrlivých dní a nocí som nezabudol. Zažil som epizódy, stretnutia a boje, zažil som chvíle, ktoré mi, tak ako všetkým frontovým bojovníkom, nikdy nevymiznú z pamäti. V tejto knižke chcem porozprávať o pomerne malom úseku vojny, ktorý vojaci a námorníci nazvali Malá zem.