Malá zem. Znovuzrodenie. Celina (Malaja zemľa. Vozroždenije. Celina) - Brežnev, Leonid Iľjič: 1906-1982; Hasonová, Johana: 1937-; Gális, Jozef: 1939-; Pernecký, Jozef: 1944-; Neman, Miroslav (Bratislava Smena, 1979)
Cez vojnu som si nepísal denníky. Ale na tých 1418 búrlivých dní a nocí som nezabudol. Zažil som epizódy, stretnutia a boje, zažil som chvíle, ktoré mi, tak ako všetkým frontovým bojovníkom, nikdy nevymiznú z pamäti. V tejto knižke chcem porozprávať o pomerne malom úseku vojny, ktorý vojaci a námorníci nazvali Malá zem.
Mimo edície. Malá zem a Znovuzrodenie 3. vyd., Celina - 1. vyd.
Keywords: Brežnev, Leonid Iľjič (ruský politik. * 19.12.1906 Kamenskoje, dnes Dneprodzeržinsk, Ukrajina - 10.11.1982 Moskva, Rusko); pamäti autorské; politika ruská; osobnosti politické; ruskí politici; 20. stor; spomienky; zápisky; životopisy; próza; ruská literatúra - texty; Pernecký, Jozef (slovenský výtvarník, grafik, typograf. * 19.04.1944 Kúty, Slovensko -)