Smaragdová labuť (The Emerald Swan) - Feather, Jane: 1945-; Staszová, Miroslava: 1952- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2003)
História, láska, dobrodružstvo v príbehu rozdelených dvojčiat. Aj keď aristokratke Maud a komediantke Mirande koluje v žilách modrá krv, spája ich len jedno ľ pôvabný zovňajšok, ktorý musí upútať každého muža, nevynímajúc francúzskeho kráľa. Autorka románu Bozk čiernej vdovy.
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; romány o láske; romány pre ženy; próza; americká literatúra - texty; Feather, Jane (britsko-americká spisovateľka romantických románov. Nar. 1945 v Káhire, Egypt -)