Dračí jazdec : (Drachenreiter) - Funke, Cornelia: 1958- (Ikar, 2005)
V Údolí drakov je rušno. Draky, ktoré sa tu ukrývajú pred ľuďmi, sa dozvedia, že ľudia chcú údolie zaplaviť. Mladý a odvážny drak Lung poslúchne radu Sivobradého, najstaršieho a najmúdrejšieho z nich, a vydá sa hľadať dávny domov všetkých drakov ľ Lem nebies. Spolu s ním putujú koboldie dievča Síranka a ľudský chlapec Ben. Ich pátranie ohrozuje umelo zostrojený drak Hrôzoslav Zlatý, ktorý si brúsi zuby na všetky ostatné draky...