Dračí jazdec (Drachenreiter) - Funke, Cornelia: 1958-; Melichárková, Eva: 1945-; Fabianová, Viera (Bratislava Ikar, 2005)
V Údolí drakov je rušno. Draky, ktoré sa tu ukrývajú pred ľuďmi, sa dozvedia, že ľudia chcú údolie zaplaviť. Mladý a odvážny drak Lung poslúchne radu Sivobradého, najstaršieho a najmúdrejšieho z nich, a vydá sa hľadať dávny domov všetkých drakov ľ Lem nebies. Spolu s ním putujú koboldie dievča Síranka a ľudský chlapec Ben. Ich pátranie ohrozuje umelo zostrojený drak Hrôzoslav Zlatý, ktorý si brúsi zuby na všetky ostatné draky...
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: romány autorské; dobrodružné romány; fantazijné romány; Funke, Cornelia (nemecká spisovateľka literatúry pre deti a mládež. * 10.12.1958 v Dorsten, Severné Porýnie-Vestfálsko, Nemecko -); draci; próza; nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 12 rokov