Vody uzdravujúce a osviežujúce - Rebro, Augustín: 1927-2011; Klago, Milan; Krahulec, Peter; Mulík, Ján; Porubský, Anton; Tkáčik, Pavel (Osveta, 1979)
Výber z obsahu: Vznik minerálnych vôd a zvláštnosti ich tvorby na Slovensku. Získavanie prírodných minerálnych vôd. Vody sú také, aká je zem, cez ktorú pretekajú. Kúpeľná a pitná liečba na Slovensku v ninulosti. Novodobé kúpeľníctvo. Bohatstvo nevšedných krás. Názvy prameňov minerálných vôd. Prírodné minerálne vody a človek. Ohrozenie zdrojov prírodných minerálnych vôd ľudskou činnosťou.