Vody uzdravujúce a osviežujúce - Rebro, Augustín: 1927-2011; Klago, Milan; Krahulec, Peter; Mulík, Ján; Porubský, Anton; Tkáčik, Pavel; Rebro, Augustín: 1927-2011; Kalina, František ml.: 1953-1999; Havran, Pavol; Krahulec, Peter; Radošínsky, Jozef; Rebro, Augustin: 1927-2011; et al. (Martin Osveta, 1979)
Výber z obsahu: Vznik minerálnych vôd a zvláštnosti ich tvorby na Slovensku. Získavanie prírodných minerálnych vôd. Vody sú také, aká je zem, cez ktorú pretekajú. Kúpeľná a pitná liečba na Slovensku v ninulosti. Novodobé kúpeľníctvo. Bohatstvo nevšedných krás. Názvy prameňov minerálných vôd. Prírodné minerálne vody a človek. Ohrozenie zdrojov prírodných minerálnych vôd ľudskou činnosťou.
Mapa na predsádkach. Slovník použitých málo známych termínov. Res. rus., nem., angl. a franc.
Keywords: prírodné vedy; voda; minerálne vody; hydroterapia; balneológia; kúpele slovenské; Slovensko; liečba kúpeľná; lekárstvo; alternatívna medicína; Rebro, Augustín (slovenský hydrogeológ a balneohistorik. Muž, ktorý chránil piešťanské termálne pramene. K jeho objavom patrí voda Mitická v Trenčianskych Miticiach, ale i terajšie zdroje minerálnej vody v Nimnici, Smrdákoch, Bojniciach, Trenčianskych Tepliciach, či Koplotovciach. * 28.08.1927 Slovensko - 06.03.2011 Slovensko); prírodné minerálne vody; monografie; Slovensko; Kalina, František ml. (slovenský výtvarník. * 1953 Slovensko - 1999 v Martine, Slovensko)