Přírodou krok za krokem: 1139 barevných ilustrací - Felix, Jiří: 1929-2008; Toman, Jan (Barevný průvodce Artie, 1978)
Kniha je rozdelená na dve časti, botanickú a zoologickú. V prvej sú huby, plavúne, ihličnany, listnáče a byliny, v druhej ulitníky, pavúky, kôrovce, hmyz, ryby, obojživelníky vtáky a cicavce.