Stromy a kry : (Stromy a keře) - Větvička, Václav: 1938- (Príroda, 1992)
Obsáhlá publikace známého botanika a ředitele pražské botanické zahrady Václava Větvičky seznamuje vyčerpávajícím způsobem se stromy a keři, které nás obklopují i za kterými se musíme vydat do přírody, abychom se blíže seznámili s jejich krásou, prostředím, životem a v neposlední řadě z nich čerpali sílu a energii pro další činnost. Každému druhu je věnována samostatná strana doplněná detailními kresbami a barevnou ilustrací.