Z našej prírody 2: Živočíchy - Korbel, Ladislav: 1912-2006; Krejča, Jindřich: 1920-1991 1920-1991 (Príroda, 1981)
Bohato ilustrovaný druhý diel dvojzväzkového diela je venovaný živočíchom. Je rozdelený na všeobecnú a špeciálnu časť. Vo všeobecnej časti sa uvádzajú základné informácie o živočíchoch, o zoológii ako vednej disciplíne a jej najdôležitejších odvetviach, o vývoji živočíchov v geologických dobách, o pôvode, vývoji a zložení súčasnej stredoeurópskej fauny, ako aj o triedení živočíšnej ríše. Zberateľov isto zaujmú kapitoly o metódach používaných pri zbere a preparovaní jednotlivých druhov živočíchov, ako aj o zhotovovaní trofejí. Zaujímavé sú i kapitoly zaoberajúce sa zložením hlavných živočíšnych spoločenstiev v podmienkach strednej Európy, vzťahmi človeka k živočíchom, biologickým bojom v prírode, ochranou živočíchov a na druhej strane nebezpečenstvom niektorých živočíchov pre zdravie človeka. Ťažisko knihy však tvorí špeciálna časť. Obsahuje 136 farebných tabúľ, na ktorých je zobrazených 1484 druhov živočíchov s príslušným stručným opisom.