Z našej prírody 2: Živočíchy - Korbel, Ladislav: 1912-2006; Krejča, Jindřich: 1920-1991 1920-1991; Korbel, Ladislav: 1912-2006; Krejča, Jindřich: 1920-1991 1920-1991; Mikuš, Alojz 1920-1991; Pagáčová, Ada (Bratislava Príroda, 1981)
Bohato ilustrovaný druhý diel dvojzväzkového diela je venovaný živočíchom. Je rozdelený na všeobecnú a špeciálnu časť. Vo všeobecnej časti sa uvádzajú základné informácie o živočíchoch, o zoológii ako vednej disciplíne a jej najdôležitejších odvetviach, o vývoji živočíchov v geologických dobách, o pôvode, vývoji a zložení súčasnej stredoeurópskej fauny, ako aj o triedení živočíšnej ríše. Zberateľov isto zaujmú kapitoly o metódach používaných pri zbere a preparovaní jednotlivých druhov živočíchov, ako aj o zhotovovaní trofejí. Zaujímavé sú i kapitoly zaoberajúce sa zložením hlavných živočíšnych spoločenstiev v podmienkach strednej Európy, vzťahmi človeka k živočíchom, biologickým bojom v prírode, ochranou živočíchov a na druhej strane nebezpečenstvom niektorých živočíchov pre zdravie človeka. Ťažisko knihy však tvorí špeciálna časť. Obsahuje 136 farebných tabúľ, na ktorých je zobrazených 1484 druhov živočíchov s príslušným stručným opisom.
Výber z obsahu: Úvodná časť. Živočíchy a ich spoločenstvá. Živočíšstvo a človek. Špeciálna časť. Prehľad biologických údajov o naších cicavcoch. Zoznam vedeckých názvov zvierat. Register.
Keywords: prírodné vedy; zoológia; živočíchy; zoológia systematická; ekológia; vývoj; ochrana prírody; príroda; morfológia; encyklopédie obrazové; Slovensko; Slovensko; Korbel, Ladislav (bol slovenský entomológ ľ koleopterológ, univerzitný profesor, ochranár a pedagóg. Bol jedným z členov Prvej Slovenskej entomologickej spoločnosti v Žiline. V čase svojho členstva v tejto spoločnosti pracoval ako učiteľ. * 08.06.1912 Čachtice, Slovensko - 06.02.2006 Bratislava, Slovensko)