Zdravie z Božej lekárne: Liečivé rastliny: rady a skúsenosti : (Gesundheit aus der Apotheke Gottes) - Treben, Maria: 1907-1991 (Ikar, 1991)
Svetoznáma rakúska liečiteľka a bylinkárka ponúka v novom vydaní žiadanej a obľúbenej bylinkárskej knihy množstvo informácií o bylinkách a liečivách z nich vyrábaných, o ich účinkoch a možnostiach použitia. Hoci je publikácia už staršieho dáta, i dnes si nachádza stále nových čitateľov kvôli svojmu nadčasovému obsahu. Poznatky Marie Trebenovej sú rovnako dobre použiteľné v súčasnosti, tak ako boli aj v minulosti.