Slovenské botanické názvoslovie: Rastlinná výroba - Červenka, Martin; Činčura, František; Záborský, Ján (Rastlinná výroba, 1986)
Nové slovenské botanické názvoslovie sa od prvej slovenskej botanickej nomenklatúry odlišuje predovšetkým celkovým usporiadaním rodov, druhov, poddruhov a prípadne nížších taxónov, ktoré sa uvádzajú podľa vedeckých názvov a latinskej abecedy. Názvoslovie nezohľadňuje systematické vzťahy, ale kvôli lepšiemu prehľadu čitateľ nájde aj pripojený zoznam radov a čeľadí.